NAME AND NAMING. PROCEEDINGS OF THE THIRD INTERNATIONAL CONFERENCE ON ONOMASTICS “NAME AND NAMING”. CONVENTIONAL / UNCONVENTIONAL IN ONOMASTICS

Editor: Oliviu Felecan

Disponibilitate: în stoc

100,00 LEI

„Ideea unei dihotomii convențional / neconvențional în onomastică a fost lansată de Daiana Felecan care, în calitate de director al unui proiect de cercetare CNCS – Antroponime neconvenționale românești în context european: tipare de construcție și funcție discursivă –, a studiat problema între anii 2011–2014. Rezultatele echipei de cercetare au constat în publicarea, pe de o parte, a zeci de studii în reviste și în volume proceedings ale unor congrese și conferințe internaționale, iar, pe de altă parte, în editarea a două cărți de referință care tratează subiectul menționat:

Daiana Felecan 2014. Pragmatica numelui și a numirii neconvenționale: de la paradigme teoretice la practici discursive. Cluj-Napoca: Editura Mega, Editura Argonaut.

Oliviu Felecan, Daiana Felecan (eds.) 2014. Unconventional Anthroponyms: Formation Patterns and Discursive Function. Newcastle upon Tyne: Cambridge Scholars Publishing.

Volumul editat în România fundamentează teoretic binomul mai susmenționat, iar cel din Marea Britanie oferă o perspectivă complexă, în special, asupra neconvenționalului din onomastică, prin aportul unor cercetători prestigioși din mai multe spații geografice (Europa, Asia, Africa, America de Sud), cu abordări teoretice și practice diferite. Pornind de la premisele anunțate în cele două cărți, am considerat că subiectul poate fi dezvoltat în continuare, atât în ce privește antroponimia și toponimia, cât și numele comerciale. Astfel, am decis ca tema generală a celei de-a treia ediții a Conferinței Internaționale de Onomastică «Numele și numirea» (ICONN 3) să fie Convențional/ neconvențional în onomastică.” (din „Cunvânt-înainte”)

Cant.:
ISBN 978-606-543-671-8
Anul apariției 2015
Format B5
Număr de pagini 1010
Copertă cartonată Da